Kalça bölgesi, bedenin en çok gerginlik taşıyan alanlarından biridir. Aceleci tavır ve yanlış serilemelerle kolayca incinen ve kapanan kalça alanını yakından inceleyip, hassasiyetle kilitlerini çözmeyi araştıracağız. Bunun için ise, bedene/anatomiye, farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.
Yoga uygulamasının anatomiye bakış açısı genelde Biyomekanik'dir. Biyomekanik Sistem bedeni parçalara bölen, parçaları kategorize eden, hatalar bulan ve bunları düzeltmek isteyen sistem olarak özetlenebilir. İnsanı çevresinden bağımsız kılar.
Halbuki beden, etrafından sürekli etkilenen, değişip dönüşen bir biyolojik varlıktır. Biyofarkındalık bakış açısı, bedeni parçalara bölmeden bütünsel yaklaşır. Parçaların birbiriyle olan ilişkisi ve parçaların ayrılmaz bütünlüğünü vurgular. Bedeni kontrol etmeyi, herhangi bir kalıba sokmayı reddeder, onun yerine bedeni hissetmeyi ve hassasiyeti arttırarak koşullanmaların farkedilmesini ister.
Kalça Açıcı Pozları ve bedenin merkezinde travmaların sessiz taşıyıcısı psoas kasının farkındalığını Biyofarkındalık bakış açısını kullanarak, Erich Schiffmann'ın kalça açıcı serilerinden ilham alarak detaylıca inceleyeceğiz.